Bunzl is dé totaalleverancier voor non-food artikelen, zoals disposables, verpakkingen, hygiëneproducten, guest supplies, hotelequipment, glaswerk, porselein en bestek voor de foodservice markt. De Horecava is een van de grootste events voor horeca/hotels. Het was belangrijk voor Bunzl om de nieuwe catalogus van hun Guest Supplies klaar te hebben voor dit grote event. Ik ben gevraagd als freelance designer/artdirector de catalogus te ontwerpen en te zorgen dat de Guest Supplies-catalogus op de Horecava gepresenteerd kon worden.

De korte deadline was een uitdaging, maar het is gelukt om de digitale (interactieve) versie op tijd klaar te hebben zodat de medewerkers van Bunzl op de Horecava de nieuwe catalogus konden presenteren. Tijdens het project heb ik mij beziggehouden met:

  • De algehele vormgeving van de catalogus (art direction)
  • Projectmanagement; overzicht houden m.b.t. missende teksten/afbeeldingen e.d.
  • Kleurcorrecties en productretouche
  • Opvragen en selecteren van drukkers
  • Begeleiding van het drukwerk

De Guest Supplies was niet de enige brochure die gemaakt moest worden. Ik was ook verantwoordelijk voor de basis lay-out/art direction van de catalogus Duurzame Disposables. Dit design werd ook als basis gebruikt voor een derde brochure: de To-Go-brochure. Toen de basis was vastgelegd heb ik de vormgeving van de Duurzame Disposables catalogus op mij genomen. Aan mij de taak om een fris en overzichtelijk design te ontwerpen (duurzaam staat namelijk nog wel eens als stoffig of geitenwollensokkig bekend). Belangrijk was dat de producten goed tot hun recht kwamen in het design en het overzichtelijk bleef.

Na de Guest Supplies, Duurzaam brochure en het afronden van de To-Go brochure is er nog een vierde brochure gekomen. Deze Hotel Equipment brochure sluit qua design aan bij de andere 3 brochures, zodat alles een geheel vormt.

“Ik vind qua stijl de brochure echt fantastisch! Geen ‘stoffig’ duurzame uitstraling, maar helemaal van nu. Ik kijk ernaar uit om het te kunnen delen met onze klanten. Top!”

 Ineke Römkens – senior accountmanager Bunzl Foodservice

 

“Omdat Bunzl 3 catalogi tegelijk wilde publiceren, moest ik naast de vaste vormgever van Bunzl op zoek naar extra grafische ondersteuning. Vanwege mijn goede ervaringen met Carlien bij Dunlop, wist ik meteen dat we haar hiervoor moesten inschakelen. Ze is snel, kritisch, grondig, houdt overzicht en neemt je zorgen uit handen: ze haalt elk klein foutje eruit. Zo is ze een soort grafisch designer en eindredacteur in één. Fijn om zo samen te kunnen werken!”

Annelies Ludwig-Kaan – freelance copywriter en interim marketeer Bunzl